Windows Configuration Issue

DCH++ has been abandoned, this forum serves mainly as an archive

Moderator: Moderators

Locked
bugayev
Posts: 9
Joined: 2005-01-05 00:02

Windows Configuration Issue

Post by bugayev » 2005-01-05 01:40

Hey,

Firstly, I'd like to thank everyone who contributes to DC++ and now DCH++ - using this software is great :D.

Now, I have a problem:

I downloaded and compiled the 1.0 DCH++ from subversion. It's installed in C:\DCH++ on my PC, and is running as a service.

In the dchpp.xml file, i've defined the plugins directory as C:/dch++/plugins

yet it can't find any of my plugins?

Am I doing something wrong?

Thanks in advance!

Sedulus
Forum Moderator
Posts: 687
Joined: 2003-01-04 09:32
Contact:

Post by Sedulus » 2005-01-05 06:26

try C:/DCH++/plugins/ (<-- trailing slash)

Code: Select all

        if(!Util::isAbsolutePath(file)) {
                h = PM_LOAD_LIBRARY((pluginPath + file).c_str());
        } else {
                h = PM_LOAD_LIBRARY(file.c_str());
        }
http://dc.selwerd.nl/hublist.xml.bz2
http://www.b.ali.btinternet.co.uk/DCPlusPlus/index.html (TheParanoidOne's DC++ Guide)
http://www.dslreports.com/faq/dc (BSOD2600's Direct Connect FAQ)

bugayev
Posts: 9
Joined: 2005-01-05 00:02

Post by bugayev » 2005-01-05 06:45

Thanks for the reply sedulus, unfortunately the problem is still there.

It now reads "C:/DCH++/Plugins/"

but when I login to the hub as an Op and type +help...

nothing happens.

I have the OpCom.dll and OpCom.xml files together in the Plugins directory, but it looks as if they're being missed, along with LuaScript, BigBrother et al.

I'm starting to think something has gone wrong somewhere and it's missing a piece of the puzzle - can anyone confirm this?

Thanks again for reading/replying :)

joakim_tosteberg
Forum Moderator
Posts: 587
Joined: 2003-05-07 02:38
Location: Sweden, Linkoping

Post by joakim_tosteberg » 2005-01-05 07:02

Does your config.xml look like this in the plugin section?

Code: Select all

   <Plugins Path="plugins/">(relative to dchpp.exe)  or <Plugins Path="c:/programs/dchpp/plugins/"> (absolute)
      <Plugin>OpCom</Plugin>
      <Plugin>SimpleLog</Plugin>
      <Plugin>UserIp</Plugin>
      <Plugin>IpCheck</Plugin>
      <Plugin>SomeOtherPlugin</Plugin>
   </Plugins>

Also are you doing one thing worng, all .xml files should go in the config directory includin te one that elong to the plugins.

bugayev
Posts: 9
Joined: 2005-01-05 00:02

Post by bugayev » 2005-01-05 07:11

that was the ticket! once i moved the XML into the correct directory, it all worked! Thanks to everyone!

Locked